3. februar 2013

Zlata pravila za oblikovanje spletne strani

Spletna stran naj bi bila vedno oblikovana tako, da obiskovalec zlahka najde želene podatke. To pomeni, da mora služiti svojemu namenu. Pri oblikovanju spletne strani pa je dobro, če upoštevate nekaj, tako imenovanih zlatih pravil.

Na uporabljajte vstopnih strani
Vstopne strani so po navadi popolnoma nepotrebne in le še dodatno klikanje za obiskovalca, ki želi določeno informacijo. Ne izgubite obiskovalca vaše spletne strani le zato, ker ne najdejo informacij, ki jih iščejo - pravočasno.

Ne uporabljajte preveč reklamnih pasic na strani
Reklame, reklame, reklame… danes so povsod, kamorkoli se obrnemo. Ravno zaradi tega ni dobro, če je vaša spletna stran zasuta z reklamami, saj so le moteče in nadležne. Obiskovalec tako dobi občutek, da ga silite v nakup, kar gotovo ni v redu.

Celotna navigacija naj bo preprosta in jasna
Čista in preprosta spletna stran je gotovo ključ do uspeha. Obiskovalce vaše spletne strani morate zagotoviti pregleden design, saj se bo le na takšen način vrnil nazaj.

Obiskovalci naj vedo, na kateri spletni strani se nahajajo
Ste že kdaj bili na spletni strani in ste morali iskati, kjer se pravzaprav nahajate? Tega se izogibajte na svoji strani. Obiskovalcem dajte jasno vedeti, da je to vaša spletna stran in kaj lahko na vaši strani pridobijo.

Izogibajte se glasbenim podlagam na strani
Glasbene podlage so velikokrat izjemno moteče, zato porabimo kar nekaj časa, da najdemo gumb za izklop. To pa nikakor ni dobro, če obiskovalec želi nenadležno brskanje po vaši spletni strani.

Ni komentarjev:

Objavite komentar